checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upxzap Go to content
Terug naar blogs

Waarom samen sporten zo effectief is

- Jonna Bouwman

Denk jij erover om (weer) te gaan sporten, maar durf je de stap om echt te gaan nog niet aan? Vraag een vriendin, je zus, buurvrouw of die aardige moeder op het schoolplein mee.

Samen sporten is zoveel leuker dan alleen. Ga met elkaar de buitenlucht in en wees lekker actief. Kies voor een uur stevig doorstappen op de heide, spring samen in het diepe om wat baantjes te zwemmen of doe samen aan de Blij van Bewegen Bootcamp mee.

 

Samen sporten is een stok achter de deur.

Bespreek vooraf samen wat jullie doelen zijn. Herinner elkaar aan die doelen wanneer een van jullie op wilt geven. Zet allebei duidelijk een tijdstip vast in jullie agenda's en stuur elkaar van tevoren nog wat enthousiaste appjes. Met de voorpret begint het al! Heb je eigenlijk geen zin? Je sportmaatje staat toch voor de deur en die zal je wel meesleuren. Door elkaar op jullie sportafspraak te wijzen, hou je deze routine langer vol. 

Samen sporten is motiverend.

Ook tijdens de training heb je wat aan een sportmaatje. Iedereen heeft wel een lichte vorm van competitiedrang. Als jouw vriendin een sprintje trekt, vlieg jij er makkelijker achteraan dan wanneer je alleen zou hardlopen. Houdt zij een oefening niet vol, dan roep jij wat motiverende kreten. Heb jij echt geen zin meer, dan kijk je even opzij naar je vriendin en zo sleep je elkaar door de training heen.

 

 

Samen sporten is inspirerend.

Het is slecht weer, ik ben moe, het was een drukke werkdag en zo kent iedereen nog wel een paar smoesjes. De excuses om niet te gaan sporten zijn vaak te makkelijk en te hardnekkig. Daardoor verlies je snel de innerlijke motivatie om te gaan trainen. Op die momenten is het fijn om iemand te hebben die jou aanspoort. Maak bespreekbaar wanneer jij het lastig vindt om toch te gaan sporten. Wat zijn jouw valkuilen? Deel daarnaast ook waarom het juist leuk is om te bewegen. Inspireer elkaar met tips. Dit zal jullie echt een boost geven om allebei het sporten vol te houden.

Samen sporten is tijd voor elkaar.

Tegenwoordig is iedereen druk, drukker, drukst met z’n eigen leven. Het kost vaak moeite tijd te vinden om met elkaar bij te praten. Combineren is te leren. Sla dus 2 vliegen in 1 klap en klets gezellig bij tijdens jullie sportdate. Bespreek de laatste nieuwtjes tijdens de vervelende oefeningen zoals “planken” en de tijd vliegt om. Als iets fout gaat lach je er samen om, zo train je gelijk ook de buikspieren. Gezondheid en gezelligheid gaan prima samen! 

Wie is jouw ultieme sportmaatje? Maak met haar die sportdate, claim de gratis proefles en dan zie ik jullie samen bij de Bootcamp!

 

Tot snel, sportieve groet Jonna.

 

Ontvang gratis 4 oefeningen voor thuis! Schrijf je in.