checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upxzap Go to content

Find something that makes you happy

"Jonna, doe iets waar je goed in bent en blij van wordt en breng jouw enthousiasme over op anderen." Dit is wat een goede vriendin tegen mij zei toen ik mijn twijfels uitte over mijn baan destijds. Deze woorden had ik juist nodig, het bekende zetje in de rug. Want inmiddels, al sinds 2017, heb ik een eigen bedrijf en geniet ik er elke dag van.

Met die wijze woorden in m'n gedachten besloot ik niet langer alleen een kantoorbaan te willen hebben en me daarnaast te richten op “iets” waar ik al mijn hele leven blij van wordt. Juist, bewegen! Al van jongs af aan zat ik op jazzdansen. Ik trainde op hoog niveau bij G.V. Sparta Ermelo. Na jaren zelf te hebben gedanst ben ik seizoen 2018/2019 trainster geweest van twee recreatiegroepen, dat was een gave uitdaging erbij. Verder deed ik onder meer aan tennis, mountainbiken, aquafit en Pilates. Ik schrijf me graag in voor hardloopevenementen met als doel van tevoren regelmatig een stuk te hardlopen. Dit lukt niet altijd… ;-)

De sportiefste tijd was tijdens de twee winters die ik als skilerares in Saalbach heb doorgebracht. 7 dagen per week op de skies, heerlijk! Daar ontdekte ik pas echt hoe leuk het lesgeven is en wat een voldoening het geeft als men door jouw coaching iets nieuws leert op sportief gebied.

Begin 2017 schreef ik me in bij een instituut gericht op sportopleidingen. Ik volgde 3 opleidingen, liep stage bij een sportschool en behaalde alle diploma’s. Naast de basisopleiding Fitvak A rondde ik vanaf 2017 tot heden nog een cursus Looptrainer, LAPT Bokstraining en de opleiding Medical Personal Trainer af. Daarnaast heb ik 3 verdiepende cursussen gevolgd rondom pre-/postnataal fitness. Nu ben ik gecertificeerd sportinstructrice met als specialisaties 'sporten tijdens en na de zwangerschap' en 'medische fitness en beweging'. Het is zo leuk om kennis op te doen in dit vakgebied dat dit zeker niet de laatste studies zijn geweest. 

Don't let the
scale define you
be active, be happy
be healthy

and use it to make others happy too!

Hoe leuk ik bewegen ook vind, mijn doel is om ook anderen in beweging te krijgen. Dit doe ik met Blij van Bewegen door op een toegankelijke manier actieve trainingen aan te bieden. Op een laagdrempelige manier bezig zijn met jouw gezondheid, dat helpt je om beter te functioneren in het drukke dagelijkse leven. Met een positief gevoel op jouw niveau aan jouw conditie werken, maar wel met de gezelligheid van een groep om je heen.

Bij Blij van Bewegen ligt de focus op aangenaam actief zijn in de buitenlucht. We werken daarom bewust niet met afvalprogramma's of strenge schema's. Kom eerst maar (weer) in beweging, dan zal je vanzelf gezondere keuzes maken. Zo werk je langzaam maar gestaag naar een gezondere leefstijl toe, wat maakt dat dit ook moeiteloos is vol te houden. 

Alle trainingen vinden altijd buiten plaats, want juist het bewegen in de buitenlucht zorgt voor nog meer energie. Verder is het goed voor de coördinatie, neem je meer Vitamine D op en bouw je weerstand op. Door regelmatig buiten actief in beweging te zijn zal je je fit en vrolijk voelen.

Al met al genoeg redenen om te komen sporten bij Blij van Bewegen. Dus ik zie je snel bij één van de trainingen!

 

Afgeronde opleidingen: Fit!Vak Fitnesstrainer A (Start2Move) - Medical Personal Trainer (Start2Move) - Basis Looptrainer (Start2Move) - Zwanger&Fit (Start2Move) - Postnataal Fitness&Herstel (SterkHer) - PT Knock-Out Boxing (LAPT) - EHBO (Rode Kruis)