checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upxzap Go to content
Terug naar blogs

Blue Monday wordt een Blije Maandag met deze 5 stappen

- Jonna Bouwman

Weg met Blue Monday, maak er een Blije Maandag van!

De derde maandag van het nieuwe jaar wordt ook wel Blue Monday genoemd. Het zou vandaag de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Die maandag voelt vaker als een stomme dag, meestal door het begin van een nieuwe werkweek. Nu is het buiten ook nog eens guur en donker waardoor je het liefst binnen wilt blijven. Ook zijn de gezellige feestdagen achter de rug, back to reality. Eigenlijk baal je nog het meest van het feit dat al jouw goede voornemens alweer naar de achtergrond zijn verdwenen. Kom op, niet zo somber! Gebruik de volgende 5 tips om deze Blue Monday door te komen in een positieve stemming.

  1. Begin direct met een glimlach. Kijk in de spiegel en trek wat gekke bekken naar jezelf. Echt, probeer het gewoon eens! :-p

  2. Haal bij de bakker wat lekkere koeken om zo je collega’s spontaan te trakteren. Even een kletspraatje maken tijdens de koffiepauze is ook gezellig. 

  3. BEWEEG BEWEEG BEWEEG! Voel je je somber, krijg je een dip in de middag? Sta dan op en kom in beweging. Dat geeft je direct energie! Ren bijvoorbeeld 3 keer de trap op en neer. Loop naar je collega toe in plaats van haar te mailen. Gebruik de lunchpauze om buiten een stuk te wandelen. Pak een gratis proefles Bootcamp mee bij Blij van Bewegen. Dat laatste is natuurlijk een #inkoppertje. ;-)

  4. Verwen jezelf deze dag extra door ’s avonds jouw favoriete maaltijd te koken. Of doe eens gek en ga uit eten vanavond. Gewoon, omdat het Blue Monday is. 

  5. Neem een uitgebreide douche of een heerlijk warm bad en ga op tijd naar bed. Heerlijk ontspannen de dag afsluiten is altijd fijn. En zo is die Blue Monday ook mooi op tijd voorbij. 

Houd deze 5 tips in gedachten om elke dag in een positieve stemming te komen. Zo buig je niet alleen Blue Monday eenvoudig om naar een blije dag. Deel deze blog met jouw vrienden, collega’s en bekenden. Samen maken wij van Blue Monday de meest blije maandag van het jaar!

Sportieve groet, Jonna.

 

 

 

Ontvang gratis 4 oefeningen voor thuis! Schrijf je in.