checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upxzap Go to content
Terug naar blogs

Word jij hier ook zo blij van?

- Jonna Bouwman

Zoals elke dag wandelde ik vanochtend met onze hond door de buurt. Halverwege onze straat is er altijd een prachtig uitzicht over de weilanden. De ochtendzon straalde heerlijk op mijn gezicht en de frisse voorjaarswind blies door mijn haren. Dit deed me beseffen dat ik niet alleen blij word van bewegen, maar van nog vele andere dingen en momenten. Voor wie wel wat feelgood inspiratie kan gebruiken, geef ik je mijn Blije Lijst.

 

1. “Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach!”

Wie kent dit liedje niet? Sta ’s ochtends op met jouw favoriete muziek of stel je wekker in met een vrolijk deuntje, glimlach naar jezelf in de spiegel en jouw dag kan niet meer stuk.

 

2. Ga er even tussenuit.

Maak minimaal een keer per dag een wandeling, al is het maar 10 minuten. Neem tijdens je werk je koffie mee naar buiten of loop een blokje om na een lange dag binnen zitten. Laat jouw mobiel in je tas, zodat je niet wordt afgeleid. Kijk naar de wolken in de lucht, hoor de vogels fluiten en adem eens drie keer diep in en uit. Daarna kan je weer opgewekt aan de slag.

 

3. Geef een complimentje aan iemand,

daar krijgen jullie beide een goed gevoel van. Het leuke is dat ook jij binnen de kortste keren een complimentje terug zal krijgen. Echt waar, probeer het maar eens!

 

4. Denk even terug aan de dag.

Deze tip heb ik onlangs nog aan een mooie sportieve vrouw gegeven die bij mij een Personal Training Traject volgt. Het gaat bij zo’n traject namelijk niet alleen om werken aan jouw lichaam. Ook jouw mindset zal veranderen! Dit kan al door een klein moment toe te passen in jouw dagelijks leven. Gebruik daarvoor deze tip: Koop een mooi schrift en pak dit er elke avond even bij. Schrijf op waar je de afgelopen dag van hebt genoten of waar je dankbaar voor bent. Denk daarbij klein! Aan die lekkere maaltijd die je partner heeft gekookt, je haar dat eindelijk eens goed bleef zitten of het leuke gesprek met je collega. Na verloop van tijd heb je steeds meer om op te schrijven en val je met een tevreden gevoel in slaap.

 

5. Neem een social media break!

Nee schrik niet, die hoeft geen week te duren hoor. Begin eens met een uur of twee. Zet bijvoorbeeld elke avond na het eten jouw telefoon op vliegtuigstand en pak een boek of magazine. Kop thee erbij, voeten omhoog en relaxen maar.

 

6. Maak een leuke-dingen-doen lijstje.

Okee, ik geef het toe, ik ben zo’n typische oneindige-lijstjes-maker. Voor de boodschappen, voor de schoonmaak, voor Blij van Bewegen, voor mijn leven, voor eigenlijk alles wel. Maar door ook regelmatig hiervan wat af te vinken krijg ik echt een voldaan en gelukkig gevoel! Dus tip 6 is: Maak een lijst met fijne dingen die je de aankomende maand wilt doen. Eindelijk eens die goede documentaire op Netflix bekijken, bij jouw oude omaatje op de koffie, op zondag een fietstocht over de heide maken of je teennagels in een vrolijk kleurtje lakken. Dat zijn zomaar een paar voorbeelden. Als je eenmaal begint met schrijven komt er geen einde aan en voel je je alleen daardoor al tevreden. 

 

7. Niet meer van deze tijd en daarom juist zo leuk:

Stuur eens een mooie kaart naar die vriendin die zo ver weg woont. Neem de tijd om door die kaartenrekken te snuffelen en te zoeken naar iets wat echt bij haar past. Of kijk voor een toffe persoonlijke kaart op de site van Anne-Marije, de creatieveling achter Brievenbusgeluk. Zeker weten dat niet alleen jouw vriendin, maar ook jij hier blij van wordt.

 

8. Haal verse bloemen in huis.

Koop een mooie bos verse bloemen, gewoon voor jezelf zonder reden. Opgewekt humeur verzekerd! 

 

9. Mijn lievelingstip, smullen maar.

Eet een hap (of twee of drie, haha) van een reep extra pure (min. 72%) chocolade, het liefst raw chocolade. Je hersenen maken daardoor wel twee geluksstofjes aan, endorfine en serotine. Duppelop blij dus!

 

10. Trap die knellende pumps uit!

Loop vaker op blote voeten, thuis of lekker buiten door het gras. Eerst even wennen misschien, toch voelt het heel prettig en ontspannen. Dan kan je gelijk jouw nagels lakken in een fleurige kleur, afvinken maar!

 

11. Samen sporten is leuker dan alleen.

Plan een workout samen met een vriendin, bijkletsen en sporten tegelijk. De ideale combinatie waar je blij van wordt! Vanzelfsprekend kiezen jullie dan voor een les Bootcamp bij Blij van Bewegen, maar samen een rondje hardlopen kan natuurlijk ook. ;-)

 

12. Sport in een comfortabele maar mooie outfit.

Trakteer jezelf vervolgens gelijk op dat gave hardloopshirt of die heerlijk zittende sportbeha. Bij Intersport Ermelo hebben ze elk seizoen weer praktische én mooie sportkleding in de winkel hangen. Gun het jezelf, gewoon omdat je dat verdient. 

 

13. Drink voldoende water verdeeld over de dag.

Jouw lichaam maakt steeds meer serotine aan wanneer je regelmatig water drinkt. Elke slok water maakt jou zo een stuk gelukkiger. Gebruik een glazen karaf of zo’n hippe filterfles. Gooi er wat blauwe bessen, schijfjes sinaasappel, komkommer of takjes munt in. Staat nog vrolijk op je bureau ook!

 

14. Eet een dopamine bommetje.

Eet elke dag een handvol ongebrande en ongezouten noten, zoals amandelen of walnoten. Een handvol dopamine bommetjes zijn het, want ze zitten vol met aminozuren. Daarmee zet je jouw hersenen direct weer op scherp.

 

15. Knuffelen maar!

Als laatste één van mijn favoriete tips. Geef minstens één keer per dag een stevige knuffel aan iemand in je omgeving. Om die onbekende naast je in de bus te knuffelen gaat misschien wat ver, dus pak degene die jij liefhebt eens lekker vast. Bij elke knuffel komt de geluksstof oxytocine vrij in je hersenen. Direct een blij gevoel dus! Tja, je kan ook een neusspray met oxytocine kopen en die leeg snuiven, maar knuffelen is gratis. 

Ontvang gratis 4 oefeningen voor thuis! Schrijf je in.